KURZ PRVNÍ POMOCI V ČESKÉ ŠKOLE ŘÍM

28. dubna 2018 Associazione Praga uspořádala kurz první pomoci s instruktorkou Svetlanou Mercuriali, předsedkyní neziskového sdružení Rete Cuore, které má kromě jiného akreditaci k vydávání osvědčenípro použití automatizovaného vnějšíhodefibrilátoru (AED).

Teoretická část kurzu byla zaměřena na těhotenství a na pět základních pravidel pro předcházení syndromu SIDS („syndrom náhlého úmrtí kojenců“); přednáška potom pokračovala shrnutím pravidel, která je nutno zachovávat pro bezpečnost na silnicích, bezpečnost doma, bezpečnost při jídle a bezpečnost ve vodě.
Praktická část probíhala ve dvou blocích – dopoledne pro rodiče a další zájemce z Associazione Praga, odpoledne pro pedagogický sbor České školy Řím.

Rodiče se seznámili s koncepcemi prevence nehod v dětském věku as tím, jak správně poskytnout první pomoc při dušení a jak se správně zachovat u dětí i dospělých při zablokování dýchacích cest (kardiopulmonální resuscitace, boční bezpečnostní poloha).

A protože bezpečnost dětí a postup při první pomoci patří i k nezbytné výbavě všech učitelů, pokračoval kurz odpoledne školením a praktickým výcvikem pro učitele a asistenty České školy Řím.

Připravila: Svetlana Mercuriali, předsedkyně spolku Associazione Rete Cuore no profit Perugia (PG).