VI. SETKÁNÍ ČESKÝCH ŠKOL V ITÁLII

Ve dnech 9. – 11. listopadu 2018 se v Miláně konalo VI. setkání Českých škol v Itálii, organizované Českou školou Milán (ČŠM). Setkání se zúčastnili zástupci Českých škol Bologna, Florencie, Milán, Neapol a Řím.

Českou školu Řím (ČŠŘ) zastupovaly ředitelka Kateřina Di Paola Zoufalová a učitelky Monika Kramná a Květoslava Rubešová. Představení ČŠŘ zahrnovalo tři příspěvky týkající se smlouvy ČŠŘ s MŠMT ČR (akreditace); nástavbových programů 2017 – 2018 ke 100. výročí vzniku Československa; a postřehům
a zkušenostem z výuky v první třídě ČŠŘ.

Setkání pozdravil Dott. Giorgio Franco Aletti, honorární konzul ČR v Miláně.

Program byl obohacem vystoupením zástupců z MŠMT, Mgr. Moniky Slabé, vedoucí oddělení pro záležitosti krajanské a organizační – odbor mezinárodních vztahů, a Mgr. Svatopluka Pohořelého, vedoucího oddělení základního vzdělávání – odbor předškolního, základního, základního uměleckého a speciálního vzdělávání („Aktuální informace k plnění povinné školní docházky v zahraničí“). Přítomna byla i paní Jana Karfíková, vedoucí konzulárního úseku Velvyslanectví ČR v Itálii.

Další setkání Českých škol v Itálii se bude konat v březnu 2019 a organizuje je Česká škola Řím.

Další informace: