MIKULÁŠSKÁ BESÍDKA

V neděli 2. prosince 2018 Associazione Praga ve spolupráci s Papežskou kolejí Nepomucenum uspořádala tradiční mikulášskou besídku pro žáky České školy Řím, pro děti členů Associazione Praga a pro členy a přátele Associazione Praga. Svátek zahájil Otec Vojtěch Novotný, vicerektor Nepomucena.

Večer pokračoval divadelním představením o jednom dějství „Mikuláš jde na zem“ v podání bohoslovců Nepomucena – vystoupili Tomáš Kadlec, Filip Hochman, Pavel Kasal, Václav Šuster, Miroslav Auxt – a stážistky Terezy Kudelové.

Publikum a Mikuláš s Andělem a s Čertem potom se zájmem sledovali pěvecké vystoupení dětí z České školy Řím pod taktovkou  Terezy Kudelové, stážistky z Masarykovy univerzity v Brně. Poté vystoupily i děti, které na besídce byly jako hosté sdružení. A konečně nadešel nejočekávanější okamžik besídky – mikulášská nadílka. Mikuláš s Andělem  nadělovali dárečky dětem, které byly celý rok hodné (a hodné byly vlastně všechny!). Přátelské setkání pokračovalo ochutnávkou českého i italského vánočního cukroví a svařeného vína a hlasováním o nejchutnější nabídnuté vánoční pečivo.

Účastníci mikulášské besídky se mohli také potěšit výstavkou výrobků, které vznikly v keramické délně České školy Řím pod vedením Šárky Belvisi Chmelíčkové, učitelky České školy Řím (plakátek je přiložen pod textem). Sváteční večer byl ukončen společným zpěvem tradičních vánočních koled za hudebního doproovdu Otce Vojtěcha (kytara) a Terezy Kudelové (housle). (kr)