ČINNOST SDRUŽENÍ ASSOCIAZIONE PRAGA V NOUZOVÉ SITUACI

V souvislosti s vyhlášením nouzové situace v Itálii (DPCM ze dne 4. března 2020 a následující) jsou události Associazione Praga až do odvolání přerušeny, ale vedení sdružení již myslí na přípravu akcí po návratu do normální situace. Ve své činnosti však pokračuje Česká škola Řím, která zajišťuje plnění Školního vzdělávacího programu ČŠŘ v jeho plném rozsahu, a to formou distančního vyučování.

O zkušenostech s touto formou vzdělávání, v ČŠŘ uplatňované poprvé, vyprávěla v českém vysílání Vatikánského rozhlasu učitelka ČŠŘ Lucie Grebíková, stážistka programu ERASMUS+ z Masarykovy univerzity v Brně. Rozhovor s ní si můžete poslechnout nebo přečíst (odkazy jsou uvedeny pod zprávou).

Při této příležitosti bychom chtěli poděkovat plzeňskému nakladatelství Fraus, které České škole Řím

Od prvních dnů vyhlášení nouzové situace nezištně nabídlo plné využití svých elektronických učebnic a výukových portálů; zvláštní poděkování patří paní Petře Novákové a panu Tomáši Kochovi ze zákaznické podpory (www.fraus.cz). Materiály naklatelství Fraus se staly neodmyslitelnou součástí našeho distančního vyučování.
Zárověň děkujeme paní Nadi Holubové z brněnské pobočky Společnosti přátel Itálie za milý dopis, ve kterém nám vyjadřuje duchovní a morální podporu v situaci, v níž se v tomto bolestném období nachází Itálie.  Její dopis z 1. dubna 2020 je přiložen níže.

Vedení a zástupkyně Associazione Praga přejí všem členům sdružení pevné zdraví a těší se na setkání.

Rozhovor s Lucií Grebíkovou je zde: https://www.radiovaticana.cz/clanek.php?id=30865

Zvukový záznam rozhovoru: https://www.vaticannews.va/cs/podcast/vatican-news-zpravodajsky-porad/2020/03/cesky-porad-30-03-2020.html
Rozhovor vedla Johana Bronková, redaktorka Vatikánského rozhlasu.