DUCHOVNÍ SETKÁNÍ ČESKÉ ŠKOLY ŘÍM U PŘÍLEŽITOSTI SVÁTKU SV. MIKULÁŠE

U příležitosti svátku svatého Mikuláše proběhlo duchovní setkání České školy Řím v kostele Panny Marie na Oltáří nebes. Uspořádání setkání právě v tomto významném kostele není náhodnou. V kostele se nachází dřevěná soška Jezulátka, která nám připomíná Pražské Jezulátko. Vicerektor Papežské koleje Nepomucenum Vojtěch Novotný připomněl dětem i všem přítomným význam vánočních svátků a blízkost měst Říma a Prahy právě v symbolu Jezulátka. Přítomní si vyslechli několik vánočních koled v podání stážistky ČŠŘ Gabriely Šikulové a operního pěvce Enza Ferrariho za houslového doprovodu vicerektora Vojtěcha Novotného.
U východu z kostela pozdravil přítomné děti svatý Mikuláš. Vše proběhlo za přísného dodržování všech platných  hygienicko-epidemiologických norem.  (kz)

Trailer k videozáznamu našeho duchovního setkání je k dispozici na kanálu YouTube sdružení Associazione Praga: https://youtu.be/dXq-dBvML68